Zelf beschadigd leer herstellen

beschadigd leer herstellen
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

beschadigd leer herstellenEen ongeluk is snel gebeurd en kan vervelende gevolgen hebben. Vooral wanneer het uw lederen bank betreft. Gelukkig is beschadigd leer herstellen niet zo moeilijk als het klinkt. Kleine herstellingen kunt u zelfs gewoon eigenhandig thuis uitvoeren. En voor het zwaardere werk kunt u bij ons terecht. Wij leggen alvast uit wat u zelf kunt doen.

Beschadigd leer herstellen: een stappenplan

 1. Reiniging
  natural leather cleanerEen grondige reiniging is dé basis voor een goede herstelling. Natural leather cleaner is daarvoor het ideale product. Breng het aan op een spons, laat het schuimen en reinig de beschadigde plek.
 2. Uitvullen van de beschadiging
  Voor u aan de slag gaat, moet u het werkvlak afbakenen met schildertape. Vul nu de schade op met vulkaniseerpasta, maar let erop dat u de nerf van het leder rond de beschadiging niet verwijdert. Breng het product aan, strijk het vlak met een spatel en laat het drogen. Als de plek wat inzakt, herhaalt u dit proces.
 3. Polijsten
  Polijst de schadeplek glad met erg fijn schuurpapier en breng een laatste laagje aan.
 4. Lederverf
  De beste manier om lederverf aan te brengen is met een spons. Knijp de overtollige verf eruit en tamponeer de beschadigde plek. Daarna verwijdert u de tape en behandelt u ook nog lichtjes rondom de schade. Op die manier vermijdt u kleurverschil.

De juiste kleur bepalen

Beschadigd leerVoor de laatste stap bij beschadigd leer herstellen moet u uiteraard de juiste kleur bepalen. Wij raden u aan om dat aan een specialist over te laten. Aan de hand van een staal kunnen wij met een fotospectrometer nagenoeg de exacte kleur maken. U krijgt daarna een compleet pakket toegestuurd om de kleine herstelling uit te voeren. Voor een staal maakt u het onderdoek onderaan uw bank los en knipt u een stukje uit de omslag van uw bank.

Aan de slag

Wilt u zelf beschadigd leer herstellen en uw bank weer perfect in orde maken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij geven handige tips en indien u nog twijfelt of als u uw bank door een expert wilt laten herstellen, kunt u bij contact met ons opnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *