Doorgezakte bank verstevigen

Bank doorgezakt? Koop geen nieuwe, maar laat uw doorgezakte bank verstevigen. Dit kunt u thuis laten doen door een reparatie bedrijf.

doorgezakte bank verstevigen
Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Doorgezakte bank verstevigenZit uw bank niet lekker of is de fauteuil niet zo comfortabel meer als dat hij was? Krijgt u last van rugpijn tijdens een avondje zitten? Of gebruikt u misschien een kussen voor extra zitcomfort? Dan kan het zo zijn dat uw bank of fauteuil doorgezakt is. Meteen een nieuwe kopen? Nee dat is niet nodig! U kunt uw doorgezakte bank verstevigen. Lees er meer over in dit artikel.

Doorgezakte bank verstevigen? Wat kunt u doen?

U kunt de rugleuningen of zittingen van uw doorgezakte bank extra laten verstevigen. Dit kunt u laten doen door het aanspannen van de singelbanden, toevoegen van verstevigingsmateriaal, of het geven van extra ondersteuning door het laten aanbrengen van singelbanden of nosag veren. Wij komen gewoon bij u thuis om de bank te verstevigen. Zo bent u de bank niet kwijt en daarna kan uw bank nog jaren mee.

Oorzaken | Waarom is de bank doorgezakt?

  • De vulling; wordt zachter en in sommige gevallen voelt u zelfs de ondervering
  • Een spant; bestaat uit spaanplaat. Doordat het spaanplaat uitdroogt wordt het bros en kan het breken. Oorzaak is vaak door te hard op de bank te ploffen!
  • Verschoven vulling; Wanneer een bank nosagveren heeft als ondervering. Kan het wel eens voorkomen dat de vulling tussen de nosagveren wegschuift. Dit komt vooral voor tussen de leuning en de zitting of in het midden van de zitting.

Ook een gebroken nosagveer kan de oorzaak zijn!

Nosag veringHet breken van een nosagveer is bijna onmogelijk maar toch komt het voor. Het plaatsen van een nieuwe veer is de oplossing. Wat vaker voorkomt is het breken van de veerclip. Dit is een soort haak die de nosagveer op zijn plaats houdt. Het breken komt vaker voor omdat de veerclip vaak van kunststof is. In het plastic zit een weekmaker die na verloop van tijd vervliegt. Hierdoor wordt het plastic bros en kan de kracht van de nosagveer niet meer weerstaan en breekt. Een bank reparatie bedrijf zet er dan een metalen veerclip in. Zodat het probleem zich niet kan herhalen.

De kwaliteit van singelbanden

Er zijn verschillende kwaliteiten singelbanden en ieder heeft een eigen rekkingspercentage. Vooral goedkope banken maar ook de duurdere Italiaanse banken zijn vaak voorzien van singelbanden. Om een zachte comfortabele zit te krijgen wordt er gebruik gemaakt van singelbanden met een hoog rekkingspercentage. Nadeel is dat na verloop van enkele jaren de rek uit de singelband verdwijnt. De oplossing is het aantrekken van de singelbanden of het vernieuwen van de singelbanden.

De voordelen van een doorgezakte bank verstevigen

doorgezakte bank verstevigenDe voordelen bij een doorgezakte bank verstevigen zijn natuurlijk;

  • De kosten
  • U hoeft uw bank niet weg te gooien
  • Geen nieuwe bank kopen
  • In de meeste gevallen is een doorgezakte bank gewoon te repareren
  • In de meeste gevallen wordt de reparatie bij u thuis uitgevoerd!

Snel uw bank laten verstevigen?

Wilt u uw bank laten verstevigen? Of heeft u nog vragen of opmerkingen? Laat dan hieronder een bericht achter of stuur ons een bericht via de contactpagina.

4 gedachten over “Doorgezakte bank verstevigen”

  1. Hallo mijn tweezitsbank is aan de rechtse kant doorgezeten wat zou het kosten om het thuis te repareren het merk van de bank is w. Schillig!! Gr. Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *